Ai găsit o cameră nouă? Sau nu mai este acolo? Scrie-ne!

Detaliile camerelor aflate în baza de date SpeedCams România

Radarele fixe sunt furnizate în parteneriat cu PDI România, mai multe detalii puteți citi aici


Evolio utilizează fișierele cu camere oferite de noi

  SpeedCams - Informații - SpeedCams

Abrevieri folosite în listele de speedcams și în numele fișierelor de speedcams

 

 - CamRdr sau Cam/Rdr - cameră fixă cu radar (care nu este de tip GATSO/LIDAR), măsoară viteza vehiculelor. În această categorie au fost introduse radarele care nu pot fi catalogate, ele pot fi numărătoare de trafic, pot optimiza timpii de verde/roșu la semafoare, etc. Nu s-au raportat amenzi emise pe baza lor (de obicei nici nu au o cameră foto asociată, doar radar-ul). Este posibil ca unele nici să nu fie radare în adevăratul sens, dar să fie detectate de detectoarele de radar ca "radar".

 - Control Trafic - locații în care echipaje de poliție cu sau fără radar mobil (însoțite uneori de ARR/RAR/Vamă) stau și opresc/verifică mașinile. În aceste locații pot exista sau nu cântare integrate în asfalt. Tot ca Control Trafic sunt marcate și locațiile unde echipajele de la Poliția Rutieră supraveghează traficul pentru a depista șoferii care nu acordă prioritate pietonilor, încalcă linia continuă sau pentru alte contravenții. Control Trafic este setat ca și cameră mobilă (tip 5) în iGO/MioMap.


 - CVST - Cameră Video de Supraveghere a Traficului - cameră fixă ce se folosește la monitorizarea traficului sau a unei zone importante, nu conține dispozitive de măsurare a vitezei


 - GATSO - denumire generică la camerele fixe cu radar cu microunde sau cu buclă inductivă, digitale (GTC-D) sau cu film fotografic, cu flash (blitz) pentru identificarea vehiculului în condiții de iluminare dificilă. Măsoară viteza și identifică vizual numărul de înmatriculare al vehiculul, datele despre vehicul (viteza și numărul) fiind luate după trecerea vehiculului prin dreptul camerei.


 - LSRM - Localitate Supravegheată cu Radar Mobil - implică marcarea pe hartă a cel puțin 2 locații de tip radar mobil la intrările în localitatea în care este des întâlnită o mașină cu radar sau un radar pe trepied. Marcarea se face de obicei pe drumul principal ce străbate localitatea respectivă. Cele 2 intrări sunt setate de obicei ca fiind unidirecționale și cu unghiul corect pentru a declanșa alerta doar la intrarea în localitate și nu și la ieșirea din ea.


 - Mobile, RdrMob sau Rdr_mob - Radar Mobil - cameră mobilă cu radar cu microunde sau cu laser, locațiile marcate cu acest tip de cameră sunt locații specifice (coordonate exacte) în care sunt văzute mașini cu radare, spre deosebire de LSRM unde sunt marcate intrările în localitate - radarele mobile putând fi oriunde pe parcursul localității (sau în afara lor).

 - RedLight - cameră foto digitală fixă care fotografiază trecerea mașinilor prin intersecție atunci când semaforul este comutat pe culoarea roșie. Sistemul e format de obicei din 2 unități, camera propriu-zisă și declanșatorul, care poate fi o buclă de inducție îngropată în astfalt, un radar cu microunde sau cu laser (LIDAR). Mai nou, declanșatorul poate fi inclusiv detecția mișcării pe baza imaginilor video captate de o cameră adițională, în acest fel camera e mult mai simplă, mai ușor de instalat și în plus este complet nedetectabilă. Poate fi integrată în semafoare inteligente (prelungesc culoarea verde funcție de nr. de mașini și schimbă pe verde la semnale de urgență emise de mașinile Poliției/Salvării/Pompierilor)

 - RedSpeed/Built-In - Redlight & Speed Camera  - combinație dintre o cameră ce fotografiază trecerile pe roșu (Redlight) și un senzor (de obicei o buclă inductivă îngropată în asfalt) ce măsoară viteza. Senzorul care declanșează camera Redlight poate fi folosit și pentru măsurarea vitezei mașinii care trece prin intersecție. Poate emite amenzi pentru 2 contravenții simultan, nerespectarea culorilor semafoarelor electrice și depășirea vitezei. Mai poate emite amenzi și pentru blocarea intersecției. Poate fi integrată în semafoare inteligente (prelungesc culoarea verde funcție de nr. de mașini și schimbă pe verde la semnale de urgență emise de mașinile Poliției/Salvării/Pompierilor)

 - Safety Radar/SftyRdr sau Speed Trap/SpdTrp sau Radar de Siguranță/RdrSig - sunt marcate locații în care sunt panouri informative (multifuncționale sau nu) care au incluse radare cu microunde și un afișaj luminos care indică viteza vehiculului, însoțit de obicei și cu o restricție de viteză pe care șoferul trebuie să o respecte. Multe panouri sunt montate în locuri periculoase, unde șoferii trebuie să încetinească. Abrevierea Speed Trap va fi retrasă în curând, fiind prea generică.


 - TNCF - Trecere la Nivel cu Calea Ferată - marchează pe hartă intersectările drumurilor cu căile ferate ca fiind locuri periculoase, unde viteza trebuie redusă și atenția să fie sporită.

 

Ultima actualizare: 07.04.2009Copyright 2007-2009 Speedcams România | Licențiere | Declarație de confidențialitate

Site găzduit prin amabilitatea TEHNOPLUS Network