Ai găsit o cameră nouă? Sau nu mai este acolo? Scrie-ne!

Detaliile camerelor aflate în baza de date SpeedCams România

Radarele fixe sunt furnizate în parteneriat cu PDI România, mai multe detalii puteți citi aici


Evolio utilizează fișierele cu camere oferite de noi

  SpeedCams - Informații - Altele 

 

Informare privind suspendarea avizelor de funcționare a camerelor/radarelor fixe

  

    După cum poate cunoașteți deja din mass-media, Inspectoratul General al Poliției Române a retras avizul de funcționare a camerelor/radarelor fixe montate în țară la data de 24-04-2009.
 
    Retragerea avizului de funcționare a venit ca urmare a controalelor efectuate de Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice în județele Cluj, Mureș și Brașov și în urma sesizărilor primite de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), se pare că IGPR a sesizat "lipsa cadrului legal general de funcționare pentru aceste sisteme" și a decis ca personalul Poliției să nu mai emită amenzi pe baza acelor camere/radare.
 
    Suspendarea este temporară pe perioada anchetelor desfășurate de ANRMAP, conform cu comunicatul de presă al IGPR:
 
    "Inspectoratul General al Poliției Române a dispus suspendarea activității sistemelor de radare fixe, prin retragerea avizului, la data de 24 aprilie a.c., până la momentul la care vor fi reglementate aspectele legale privind contractele încheiate între autoritățile publice locale și societățile comerciale în cauză."
 
    Din informații neverificate oficial, toate camerele/radarele fixe montate în țară de către următoarele firme:
 
1. {ONG-ul} Academia Internațională de Siguranță Rutieră (IRSA) prin firma M ASSOCIATES LOGISTIC & TRADING SRL Bucuresti
2. CODEC SRL Cluj Napoca
3. BENEFIC SRL Cluj Napoca
 
prin contracte de colaborare în participațiune cu primăriile nu mai pot emite amenzi începând cu 24-04-2009.
 
    Amenzile emise până la data de 24-04-2009 vor fi procesate în continuare și vor fi trimise celor care au încălcat limita de viteză.
 
    Asta înseamnă că toate camerele tip GATSOmeter DRCS (Argeș/Ialomița), CODEC C01 și VITRONIC PoliScan speed (inclusiv cele 2 mobile LASER din jud. Sibiu și Arad) sunt inactivate în acest moment.
 
    Camerele menționate mai sus pot funcționa în continuare, depășirea vitezei poate fi înregistrată, ele vor fi "văzute" de detectoarele de radar, suspendarea lor nu va duce automat la demontarea lor sau oprirea din funcțiune. Deși ele pot funcționa, Poliția nu mai emite amenzi pe baza lor.
 
    Suspendarea este doar temporară. Eventuala oprire și demontare a lor va veni probabil după ce ANRMAP va da în judecată primăriile pe raza cărora acele camere au fost montate și procesele vor fi câștigate în instanță de ANRMAP.
    Este posibil ca unele contracte firme-primării să nu poată fi atacate, deci ne putem aștepta ca unele camere să emită din nou amenzi, după ce suspendarea va fi ridicată.
 
    Camerele/radarele fixe GATSOmeter GTC-D (cu buclă inductivă) de pe tronsonul DN1 București-Sinaia (Balotești, Ciolpani, Puchenii Mari, Bărcănești, Cormarnic, Sinaia) care au fost cumpărate de către IGPR în 2006 vor funcționa și vor emite amenzi în continuare.
Camerele/radarele mobile din dotarea Poliției vor suplini camerele/radarele fixe suspendate.
 
    În cazul în care anumite camere/radare fixe vor fi declarate ilegale în urma unui proces în instanță câștigat de ANRMAP, va fi posibil ca amenzile emise de acele camere până la 24-04-2009 să poată fi contestate în justiție de către cei care le-au primit.
 
    Vom urmări cu atenție situația camerelor/radarelor fixe în cauză și pe măsură ce starea lor se va schimba prin demontare/oprire sau mutarea lor în altă parte vă vom informa în timp util.
 
    Veți primi în continuare alerte pentru toate camerele, inclusiv pentru cele suspendate până când situația lor se va lămuri în mod oficial.
 
    Nu vă recomandăm să ignorați prezența camerelor/radarelor fixe suspendate!
    Așa cum au fost suspendate pe neașteptate, tot la fel de repede pot emite din nou amenzi!

    Speedcams România, 6 Mai 2009

 Copyright 2007-2009 Speedcams România | Licențiere | Declarație de confidențialitate

Site găzduit prin amabilitatea TEHNOPLUS Network