Ai găsit o cameră nouă? Sau nu mai este acolo? Scrie-ne!

Detaliile camerelor aflate în baza de date SpeedCams România

Radarele fixe sunt furnizate în parteneriat cu PDI România, mai multe detalii puteți citi aici


Evolio utilizează fișierele cu camere oferite de noi

  SpeedCams - Informații - Întrebări puse frecvent 

Cum de știe GPS-ul radarele mobile?

Întrebare:

Am vazut ca printre updateuri se gasesc si "localizari" ale radarelor mobile ? Cum adica ? Adica din moment ce este mobil cum isi poate da seama un GPS de pozitia in care se afla ?

Răspuns:

Locațiile marcate pe hartă și care indică prezența radarelor mobile sunt locații fixe, care nu-și schimbă locul, un GPS în mod normal nu detectează și radarele, ca atare nu are de unde să știe de radarele mobile (și evident nici de cele fixe) dacă nu-i "spui" dinainte.

În listă sunt locațiile de radare mobile cele mai frecventate de mașinile poliției iar locațiile sunt de 2 tipuri:

1. Locații exacte de radare mobile - adică locuri precise unde s-a observat că mașinile stau la pândă de multe ori. Locațiile astea sunt marcate în listă ca "RdrMob"

2. Localități pe teritoriul cărora mașinile cu radare se așează în diverse locuri de pândă - în cazul ăsta se marchează pe hartă intrările în localitate, ca atunci când intrii în ea să știi că undeva prin localitate te poate pândi un radar mobil. Alertă primești doar când intrii în localitate, nu în interiorul localității și nici la ieșirea din ea. Localitățile marcate astfel sunt codate ca "LSRM", adică Localitate Supravegheată de Radar Mobil. Un LSRM este compus de obicei din 2 marcaje de Radar Mobil, unul pentru fiecare intrare în localitate pe drumul principal (de obicei un DN sau un European), care traversează localitatea. Dacă localitatea e traversată de mai multe drumuri principale atunci se pun marcaje la toate intrările în localitate, astfel încât să primești alertă din orice parte ai veni.

Este evident că nu întotdeauna radarele mobile sunt acolo unde sunt marcajele sau în localitățile respective și vei primi alertă de radar mobil oricum, chiar dacă sunt, chiar dacă nu sunt.

Dacă te deranjează aceste alerte pentru niște radare care pot fi sau nu, le poți scoate, cel puțin pentru iGO și MyGuide e foarte simplu, în arhiva ZIP cu toate listele găsești liste separate pe tipuri de camere (GATSO, CVST, RdrMob, LSRM, etc.) iar ca să elimini alertele pentru radare mobile (de exemplu) pur și simplu nu mai pui pe card listele cu RdrMob și LSRM și vei primi alerte pentru restul de tipuri de camere. La fel, dacă te deranjează alertele pentru camerele de supraveghere, poți șterge lista cu CVST.

 

 Copyright 2007-2009 Speedcams România | Licențiere | Declarație de confidențialitate

Site găzduit prin amabilitatea TEHNOPLUS Network