Ai găsit o cameră nouă? Sau nu mai este acolo? Scrie-ne!

Detaliile camerelor aflate în baza de date SpeedCams România

Radarele fixe sunt furnizate în parteneriat cu PDI România, mai multe detalii puteți citi aici


Evolio utilizează fișierele cu camere oferite de noi

  SpeedCams - Informații - Întrebări puse frecvent

Cum se pot elimina dublurile dintr-o listă de camere?

 

Întrebare:

Cu ce program pot sa impiedic inregistrarea unor dubluri cand compilez datele actualizate cu cele vechi (sau din mai multe liste)?

Răspuns:

Camerele duplicat pot fi eliminate cu ajutorul mai multor programe, cum ar fi:

    - CSVed - http://csved.sjfrancke.nl/index.html

    - PoiEdit - http://www.poiedit.com

    - Microsoft Excel - http://www.microsoft.com/excel

     - SpeedCams-Romania Tools - secțiunea de Utilitare a acestui site

CSVed e cel mai rapid dar nu poate elimina decât duplicatele perfect identice, pe când PoiEdit este mai lent dar poate elimina și duplicatele asemănătoare (gradul de asemănare e configurabil). Cu MS Excel metoda e manuală-vizuală, poate da rezultate bune dar implică mai mult efort.

Exemplu de eliminare a camerelor duplicat cu CSVed versiunea 1.4.4

 1. Descărcați programul CSVed și instalați-l pe PC-ul dvs.
 2. Fișierul cu camere din care doriți să eliminați duplicatele trebuie să fie în format CSV (adică tip text, cu valorile separate de virgulă). Dacă fișierul are extensia TXT, ASC sau altă extensie schimbați extensia la CSV. Nu puteți elimina duplicatele cu CSVed decât din fișierele cu conținut de tip text, fișierele cu conținut binar (MTC, UPD, UPI, SPUD, etc.) nu pot fi editate cu CSVed. E preferabil să lucrați pe o copie a fișierului și nu pe fișierul original.
 3. Rulați CSVed și deschideți fișierul cu camere din care doriți să eliminați duplicatele
 4. Veți vedea un tabel cu conținutul fișierului, ordonat pe coloane și rânduri.
 5. În partea de jos a ferestrei veți observa câteva tab-uri (Modify, Modify 2, Modify 3, etc.), cu diverse funcții pe care CSVed le poate aplica fișierului.
 6. Selectați tab-ul "Misc".
 7. În tab-ul "Misc" aveți o casetă centrală cu denumirea "Remove Duplicates", selectați opțiunea "All columns" și apăsați butonul "Remove Duplicates". În cazul în care doriți să găsiți duplicate doar în anumite coloane, selectați din lista de coloane "Columns to Act on:" doar acele coloane care vă interesează (ex. doar coordonatele).
 8. CSVed va verifica existența duplicatelor și dacă va găsi duplicate vă va afișa o fereastră în care vă va comunica numărul de duplicate găsite (ex. "Removed 125 duplicates")
 9. Apăsați pe OK și CSVed vă va afișa o nouă fereastră cu un tabel cu camerele găsite a fi duplicate. Aveți posibilitatea de a salva (cu butonul "Save Duplicate File) tabelul cu duplicate în alt fișier. Dacă nu, închideți fereastra (cu butonul "Close Form").
 10. În acest moment aveți fișierul cu camerele duplicate eliminate. Salvați fișierul din meniul "File" și opțiunea "Save" sau apăsați tastele CTRL+S sau butonul "Save" de pe bara superioară de butoane.
 11. Închideți CSVed.
 12. Dacă la pasul 2 ați schimbat extensia fișierului în CSV schimbați din nou extensia pentru a putea folosi în continuare fișierul, fie prin copierea lui direct pe GPS, fie pentru o conversie ulterioară în alt format.

Nu uitați că CSVed găsește și elimină doar duplicatele perfecte, e de ajuns ca o singură zecimală să difere și camera respectivă nu va fi considerată duplicat, deși ea poate fi suprapusă cu alta.

Ultima actualizare: 07.04.2009Copyright 2007-2009 Speedcams România | Licențiere | Declarație de confidențialitate

Site găzduit prin amabilitatea TEHNOPLUS Network